DF vil have de Konservative til forhandlingsbordet

Det lader dog ikke til at være lykkedes, og det er ærgerligt, mener Dansk Folkeparti.

»Vi står ved målet og så må det ikke være nogle småting, der afgør, at vi ikke får en aftale nu,« siger finansordfører Rene Christensen (DF), der håber at kunne få de Konservative til bordet.

»Nu må vi lave en skitse og sende den til de Konservative. Og så regner jeg da bestemt med, at de tager telefonen, så vi kan komme i mål,« siger ordføreren til Berlingske Nyhedsbureau.

Venstre har ingen planer om at bryde det foregående skoleforlig, som de Konservative er en del af, men partiet håber på, at reformen kan indfases hurtigst muligt.

»Vi respekterer de forlig, vi indgår, men vi håber at kunne indføre mest muligt af reformen, så vi kan give folkeskolen et markant løft, og dermed få nogle dygtigere elever,« siger gruppeformand Kristian Jensen (V).

De Konservative har under forhandlingerne blandt andet været utilfredse med skemalagt lektiecafé. Partiet mener, det forstyrrer familiernes hverdag. På den baggrund indgik regeringen en aftale med Venstre og Dansk Folkeparti om en ny folkeskolereform - uden de Konservative.

Aftalen, der blev indgået fredag i sidste uge, betyder, at de danske skoleelever får en længere skoleuge. De mindste elever skal i skole 30 timer om ugen, mellemklasserne skal i skole i 33 timer, mens de ældste skal gå i skole i 35 timer om ugen. Desuden kan eleverne se frem til engelsk fra 1. klasse, mens der også skal være plads til mindst en lektion med bevægelse hver dag.

Dagens Gossip