DF vil have færre almene studenter

»Vi forestiller os, at skal være højest en tredjedel, der tager det almene gymnasium, og resten af de unge, der søger ind på en ungdomsuddannelse, de skal over på en eller anden form for erhvervsrettet uddannelse,« siger uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF) til DR Nyheder.

Ifølge DR søger cirka syv ud af ti folkeskoleelever i dag ind på en gymnasial uddannelse - deraf søger langt størstedelen ind på almene gymnasier, de såkaldte stx-uddannelser, som giver den røde studenterhue.

Dansk Folkeparti foreslår, at adgangskrav til gymnasierne skal sikre, at flere vælger erhvervsskolerne og de erhvervsrettede gymnasiale uddannelser. Det forslag bliver bakket op af formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen, der dog er uenig i, at der er for mange elever på de danske gymnasier. .

»Det synes jeg er en udmærket ting. Elever, der kommer ud med to- og firetaller, har efter min bedste overbevisning ikke noget at gøre på gymnasiet, så for min skyld kunne der godt være et karakterkrav på fire,« siger han til DR Nyheder.

Formålet med adgangskravet er ifølge Alex Ahrendtsen at sikre, at der bliver nok fagligt lærte til de job, der ifølge prognoserne vil komme.

»Mange lærere og forældre de siger, du skal bare på det almene gymnasium, fordi det er sikkert. Men det er det ikke, det er faktisk meget bedre at tage en erhvervsrettet uddannelse, fordi det er dér, at jobmulighederne er i fremtiden,« siger Alex Ahrendtsen.

Dagens Gossip