DF vil have flere tal op udgifterne til indvandring - blandt andet fordelt på nationalitet

Dansk Folkeparti vil have nye beregninger af, hvad indvandring fra ikke-vestlige lande koster det danske samfund, og det skal være regeringen, der lægger tallene frem, mener partiet.

- Vi tror, at der ligger nogle skjulte udgifter forskellige steder, som vi gerne vil have frem, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Vi har på fornemmelsen, at hvis man begynder at dele det op på nationaliteter, så vil det vise en øget udgift til ikke-vestlige indvandrere, og vi vil gerne have af- eller bekræftet den fornemmelse.

Rockwool Fondens Forskningsenhed, der er en uafhængig institution, har så sent som sidste år regnet ud, at personer af ikke-vestlig oprindelse koster Danmark 16,6 milliarder kroner årligt.

Men de beregninger er ikke nok for Dansk Folkeparti.

Rockwool Fondens forskere har blandt andet taget højde for udgifter til SU, dagpenge, efterløn, pension, sygedagpenge og en lang række andre poster, ligesom der er regnet på, hvor meget indvandrerne betaler i skat og moms.

Men Dansk Folkeparti mener, at der er flere udgifter, der skal tælles med.

- Vi kunne godt tænke os, at man blev mere detaljeret omkring udgifterne, for eksempel i retsvæsnet og socialvæsnet, fordelt på nationaliteter, siger Martin Henriksen.

- Man kan for eksempel også kigge på udgiften til de reformer, vi har lavet i uddannelsessystemet for at sikre, at unge med indvandrerbaggrund og efterkommere kan følge med. Det kan være religiøse særhensyn i folkeskolen.

- Og så skal man heller ikke glemme, at når der er nogle indvandrergrupper, der er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne, så går det også ud over nogle ofre, der kan have behov for psykologhjælp eller anden hjælp fra det offentlige, uddyber han.

Dansk Folkeparti stillede et lignende forslag tilbage i 2013, hvor der ikke var flertal for det. Forslaget fik dog opbakning fra de øvrige borgerlige partier.

/ritzau/

Dagens Gossip