DF vil have Friis Bach til at true Mugabe

»Mugabe er en grum diktator, der går op i diamanter, guld og især dollar. Skal vi påvirke en mand som ham, må Danmark true med at fjerne den økonomiske støtte,« siger han og henviser til, at den danske udviklingsminister Christian Friis Bach (R) onsdag sagde, at Danmark må »revurdere støtten«, hvis der snydes ved valget.

Hans Kristian Skibby tilføjer, at Danmark i alt for mange år har givet udviklingsstøtte til Zimbabwe under Mugabe og derved har været med til at holde ham ved magten.

»Jeg håber virkelig for landets indbyggere, at de får en anden og ikke mindst bedre leder, men Danmark har ikke gavnet Zimbabwe. Vi har holdt en diktator ved magten og spildt en masse penge,« siger han.

6,4 millioner mennesker kan onsdag stemme ved præsidentvalget i Zimbabwe, hvor Robert Mugabe sammen med sit parti Zanu-PF ifølge kritikere vil forsøge at tilrane sig magten med snyd og fusk, som det er sket ved tidligere valg.

Danmark har været med til at finansiere de 10.000 valgobservatører, der skal følge med i, om valghandlingerne byder på urent trav. Sker det, tror udviklingsminister Christian Friis Bach, at det bliver afgørende for, hvordan hele det internationale samfund vil forholde sig til Zimbabwe i fremtiden.

Hvis valget ikke bliver retfærdigt, så er det klart, at vi må revurdere vores støtte,« siger Christian Friis Bach.

Dagens Gossip