DF vil have hjælp fra østeuropæiske politi

»Vi ved jo, at rigtig mange indbrud er en del af et større organiseret netværk. Og rigtig mange af politiets ressourcer bliver brugt på at tolke og kontakt frem og tilbage med østeuropæiske lande. Derfor skal de politikredse, der har brug for det, have tilknyttet udenlandske betjente til hjælp med opklaring,« siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF) til dr.dk.

Udspillet kommer forud for DFs landsmøde i Herning i weekenden og skal nedbringe antallet af indbrud. Med forslaget vil partiet afsætte 50 millioner kroner til en indbrudspakke, som etablerer en permanent samarbejdsordning med østeuropæiske lande og skærper straffen for indbrud herhjemme. Desuden skal en del af pengene gå til midlertidige fængselspladser til udenlandske kriminelle i udlandet.

»Når man bliver taget for indbrud for anden gang, skal man have tre måneders ubetinget fængsel, dog skal de unge kunne få fodlænke,« mener Skaarup, som også vil fjerne den nuværende grænse på seks måneders fængselsdom for hjemsendelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip