DF vil have klarhed over udgifter til indvandrere

Det vil Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), have et klart svar på.

»Nu må social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) på banen,« siger Pia Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

Beregninger fra det norske svar på Danmarks Statistik, Statistisk Sentralbyrå, viser, at Norge har haft en nettoudgift på 63 milliarder kroner til de cirka 15.400 indvandrere fra ikke-vestlige lande, der kom til landet i 2012.

Dansk Folkeparti var i 2010 med til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle levere en lignende udregning, men den nåede aldrig at blive færdig med arbejdet.

»Da den røde regering kom til, bremsede den simpelthen de igangsatte beregninger,« siger Pia Kjærgaard.

Arbejdsgruppen nåede ifølge Pia Kjærsgaard dog at komme med en delrapport, der i april 2011 vurderede, at indvandrere fra ikke-vestlige lande og deres børn kostede det danske samfund 15,7 milliarder kroner.

Men det tal holder formentlig ikke mere, mener Pia Kjærsgaard.

»Det er jo en himmelråbende påstand al den stund, at den røde regering alene har øget prisen på indvandringen. Lad mig blot nævne regeringens beslutning om at give 200 millioner kroner til at få afviste asylansøgere ud af centrene samt hele 650 millioner kroner for at afskaffe starthjælpen,« siger værdiordføreren.

28. februar fremsatte Dansk Folkeparti et beslutningsforslag om, at de økonomiske konsekvenser i forbindelse med indvandringen skal afdækkes. Det forslag skal behandles tirsdag 16. april.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip