DF vil have politiet til at smide tiggere ud

Selv de mindste forseelser skal føre til udvisning, og de danske betjente skal sørge for, at det sker, lyder meldingen fra oppositionspartiet.

»Politiet skal have beføjelser til at træffe beslutningen om, hvorvidt de her mennesker har overtrådt dansk lovgivning og skal udvises. Hvis ikke vi laver en hurtig procedure, så vil problemet blive ved med at eksistere,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Udmeldingen kommer i kølvandet på Socialdemokraternes formand for Integrationsudvalget, Trine Bramsens, bredside i Politiken mod rumænere, der kommer til Danmark for at berige sig ved at tigge eller begå anden kriminalitet.

Rumænerne skal »stresses«, så de ikke får et indtryk af, »at de bare kan komme og bruge Danmark som en campingplads«, påpeger hun.

Den opfordring er sød musik i Martin Henriksens ører. Og han er klar til at stramme yderligere op.

»Hvis man overnatter ude i det fri eller sidder og tigger foran et supermarked, så er det fordi, man ikke har råd til at forsøge sig selv, og så skal man kunne udvises på stedet,« siger han med henvisning til, at det allerede i dag er muligt at udvise EU-borgere, hvis de ikke kan forsørge sig selv i Danmark.

Men udvisningen bliver ofte forhindret, da det ifølge Martin Henriksen er for svært at løfte bevisbyrden.

»Det er meget svært at udvise EU-borgere. Det er i høj grad politiet, der skal finde alle de rigtige dokumenter frem, og det kan være svært, hvis dem, man anholder, ikke har nogen dokumenter på sig,« siger udlændingeordføreren.

SF kalder den opstrammede kurs fra Socialdemokraterne for »populistisk« og et »overkill«, da politiet allerede har fokus på problemstillingen. Martin Henriksen håber, at regeringspartierne snart bliver enige om kursen, så den kan strammes op.

»Det stritter lidt i alle retninger og minder lidt om Cirkus-revyen,« siger DFeren.

Dagens Gossip