DF vil have regler om ro i klasserne

»Det er afgørende for undervisningen, at der er ro, regler og rammer. I dag er der store problemer med støj, og derfor skal vi hjælpe lærerne og give dem nogle redskaber, så de kan ændre elevernes adfærd,« siger partiets børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF), der mener, at ro og regler i undervisningstimerne skal skrives ind i den kommende reform af folkeskolen.

»Hvis nogen skoler vil gøre det ved, at eleverne rejser sig op og siger goddag til læreren, så må de gøre det. Det er op til den enkelte skole. Vi vil bare have, at der er ro i klasserne, og der bliver lyttet efter,« understreger Ahrendtsen forud for et uformelt møde med børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag eftermiddag. Også Venstre og de Konservative er indbudt til uformelle møder om folkeskolen, og mandag indledes så reelle forhandlinger.

Senest er de blå forligspartier kommet med et fælles forslag om, at eleverne i 9. og 10. klasse minimum skal opnå karakteren 2 i de skriftlige og mundtlige afgangsprøver i dansk og matematik for at kunne tage en ungdomsuddannelse. Ifølge Alex Ahrendtsen kan det være et redskab til at skabe ro og regler.

»Så kan lærerne jo sige: Hør her, du bliver altså nødt til at lave dine lektier og tage dig sammen, for ellers kommer du til at sidde i sommerferien og svede over et ekstrakursus,« siger han.

Forhandlingerne om fremtidens folkeskole kommer dog til at handle om meget mere end ro og regler. De helt grundlæggende tanker om skoledagens længde og indholdet af de såkaldte aktivitetstimer er den helt store knast, der skal slibes af, før forligspartierne kan blive enige.

»Vi vil gerne have flere undervisningstimer, men det skal altså være undervisningstimer, der givet et fagligt løft og ikke pjat-timer,« siger Alex Ahrendtsen.

Dagens Gossip