DF vil have S-indblanding i skattesag belyst

Oplysninger fra Skattesagskommissionen om en mulig tidligere S-indblanding i statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag fører nu til spørgsmål på Christiansborg. Dansk Folkeparti kalder skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i samråd om sagen.

Det sker, efter at skattedirektør Lisbeth Rasmussen torsdag var i vidneskranken i Skattesagskommissionen.

- Gårsdagens afhøring af en embedsmand i Skat, Lisbeth Rasmussen, viste, at Socialdemokraterne havde interveneret i en gammel skattesag vedrørende Thorning-Schmidt allerede i 1999.

- Det vidner om en meget syg kultur i Skat, når sådan noget kan forekomme, og derfor må og skal den nye udvikling belyses, siger Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær i en kommentar.

Skattesagskommissionen har til opgave at undersøge det samlede begivenhedsforløb omkring Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

Undersøgelseskommissionen skal blandt andet undersøge, i hvilket omfang personer uden for Skat København har været involveret i Skat Københavns behandling af skattesagen.

Hidtil har mistanken koncentreret sig om daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt og den daværende departmentschef i Skatteminister Peter Loft, som dog alle afviser at have udøvet magtmisbrug.

Men under torsdagens afhøring kom det frem, at Skat lå inde med et notat om Thornings skatteforhold i 1999-2000.

Dengang skulle Skat ifølge Lisbeth Rasmussens oplysninger havde afgjort, at Helle Thorning-Schmidt ikke længere var skattepligtig i Danmark, fordi hun var flyttet ud af landet.

Men "nogen" i Socialdemokratiet rejste ifølge Lisbeth Rasmussen spørgsmål om Thornings beskatning, og det skulle angiveligt have været nok til at få afgørelsen omgjort, så Thorning betalte skat i Danmark i nogle år, uden at hun juridisk var forpligtet til det.

- Det er utroligt vigtigt, at vi kommer helt til bunds i denne sag, så danskerne fremadrettet kan have tillid til, at alle borgeres skattesager behandles ens, og at der ikke er risiko for politisk indblanding i sagsbehandlingen, hvilket der åbenbart blev i sagen fra 1999 af folk fra Socialdemokratiet, siger Dennis Flydtkjær.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip