DF vil have Støjberg til at indføre ny stramning nu

Dansk Folkeparti er en vigtig, men også meget utålmodig spiller, når regeringen skal stramme op på udlændingeområdet.

Til januar skal endnu en omgang stramninger, som de borgerlige partier og Socialdemokraterne er blevet enige om, vedtages i Folketinget.

Men DF er utålmodig.

Partiets udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, opfordrer udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at sætte tempoet op i forhold til nogle af de punkter, aftalepartierne allerede er enige om.

- Vi er enige om, at staten ikke længere skal betale for, at flygtninge henter familiemedlemmer til Danmark. Det er vi glade for i DF. Men vi forstår ikke, hvorfor det ikke er indført endnu, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Som svar på kritikken skriver Inger Støjberg i en mail til Ritzau, at hendes ministerium arbejder på højtryk:

- Efter min mening er det kun rimeligt, at man selv betaler for at få sin familie til Danmark.

- Derfor skal det hurtigst muligt træde i kraft, og jeg er ved at få det praktiske på plads for at gøre dette muligt, skriver hun.

Og spørger man Martin Henriksen, kan det kun gå for langsomt.

- Det er sådan, at ministeren ikke behøver vente på, at lovforslaget bliver vedtaget, fordi der er en ministerbemyndigelse, som hun kan bruge.

- Så vores opfordring til ministeren er: Så indfør det dog. Jo før, jo bedre. Gerne i dag, gerne i morgen, gerne inden jul for den sags skyld.

- Der er et behov for, at vi hurtigt sender et signal om, at nu bliver der strammet lidt op i Danmark. Og det kan ministeren gøre relativt hurtigt, siger Martin Henriksen.

Han kalder ordningen for "åbenlyst urimelig".

- Det er underligt, at vi har en bestemmelse, som gør, at vi betaler for, at flygtninge kan få deres familie herop, men at vi ikke betale for, at hr. og fru Jensens søn, som finder en kone i udlandet, kan få sin kone herop, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip