DF vil have svar på spørgsmål i Dong-sag

Før Dansk Folkeparti kan forholde sig til, om Goldman Sachs gav det bedste bud på aktierne i energiselskabet Dong og dermed retteligt vandt budkrigen, vil partiet stille finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) en række opklarende spørgsmål.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen, der sammen med resten af Folketingets Finansudvalg torsdag har fået adgang til de øvrige bud i Dong-sagen.

- Der var noget materiale på svært tilgængeligt, teknisk engelsk. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer i forhold til at sammenligne det hele. Det har betydet, at jeg nu har en hel del spørgsmål, som, jeg synes, er meget vigtige, siger han.

Finansudvalget har bedt om at se buddene, fordi der er rejst tvivl om, hvorvidt den danske stat solgte for billigt til blandt andre den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Men efter at have set papirerne, står René Christensen tilbage med mange ubesvarede spørgsmål, lyder det fra finansordføreren.

- Men vi har fået ministerens ord på, at vi kan stille ham spørgsmålene og få svar på dem i fortrolighed. Svarene bliver selvfølgelig altafgørende for, hvordan vi forholder os, siger han.

Også finansordfører i Alternativet Josephine Fock står tilbage med en række spørgsmål efter at have fået adgang til de hemmelige dokumenter.

- Det har vakt min store nysgerrighed i forhold til en del papirer, som ikke ligger i bunken, som jeg godt kunne tænke mig at få indsigt i, siger hun til b.dk.

Finansudvalgets medlemmer får mulighed for at se buddene igennem torsdag, hvorefter man kan komme tilbage fredag og tjekke oplysningerne.

De er underlagt tavshedspligt og kan derfor ikke videregive konkret kritik, hvis de skulle have lyst til det.

Både Claus Hjort Frederiksen og Ole Birk Olesen, Liberal Alliances finansordfører, har fastslået, at Bjarne Corydon valgte det bedste tilbud.

/ritzau/

Dagens Gossip