DF vil holde bankerne i ørerne

Bankerne bruger i stigende grad gebyrer på ganske ordinære services, men bankerne skal passe på, lyder det fra erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

»Hvis alle bankerne begynder at tage penge for en helt almindelig konto, som borgerne har ret til, er det noget, vi må se på. Men jeg kan ikke forstå, at bankernes egen branche ikke har en interesse i, at der er nogle rimelige vilkår,« siger han.

Hans Kristian Skibby er glad for, at banksektoren over for erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) har sagt, at den har et ansvar for at sikre alle borgere adgang til en indlånskonto »på fair og rimelige vilkår«. Men fortsætter udviklingen med flere gebyrer i bankerne, er han alligevel klar til at gribe ind med lovgivning.

»Hvis ikke bankerne selv forstår, at borgerne som minimum skal have adgang til en almindelig konto, så vil det blive et indgreb, som Christiansborg må lave,« siger han og understreger, at han håber, bankerne selv vil gøre op med »den dårlige udvikling«.

Ifølge Berlingske Business har Mybanker.dk undersøgt 100 forskellige bankkontotyper. Størsteparten af bankerne opkræver et eller flere gebyrer, hvis behovet er en bankkonto, netbank og et Visa/Dankort. Kun ti banker har gebyrfrie konti for kunder, der ikke har andre bankforretninger eller værdipapirer i pengeinstituttet.

Dagens Gossip