DF vil indføre minimumsstraf for voldtægt: To års fængsel er ikke nok

En voldtægtsmand får i dag gennemsnitligt to år bag tremmer, hvilket er helt urimeligt. Det mener Peter Skaarup, der er retsordfører og gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Han plæderer derfor for, at straffen skal op, og at der skal indføre en minimumsstraf på fem år for voldtægt.

- En voldtægt giver alvorlige ar på sjælen for offeret. Det er menneskeliv, der bliver ødelagt. Mange voldtægtsofre får varige men på krop og sjæl, mens voldtægtsforbryderen kan gå fri efter to års fængsel. Det er ikke rimeligt. Derfor bør vi som samfund sikre, at de personer, der står bag disse forbrydelser, får en følelig straf. Det er kun rimeligt, siger Peter Skaarup i en pressemeddelelse.

Læs også: Socialdemokraterne vil "gå endnu længere" end regeringen: Kravene til at få dansk statsborgerskab skal strammes

Han refererer til en meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget, der viser, at 71 procent af danskerne mener, at minimumstraffen skal øges.

-  Jeg synes, at danskerne her sender et meget klart signal om, at de straffe, der udmåles i dag, er utilfredsstillende. Vi skal sikre, at grove forbrydelser som voldtægt bliver straffet hårdt, siger formanden derfor.
 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip