DF vil købe flere kampfly til beredskab

Skrevet af admin

06/06/2016

Dagens topnyheder

Danmark bør købe flere end 27 F-35 Joint Strike Fighter-kampfly for at kunne afvise udenlandske kampfly i dansk luftrum og deltage i internationale operationer. Vi skal købe 28 eller 30 kampfly, når fem fly permanent placeres i USA til træning af piloterne.

Det mener Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup.

- Vi har hele tiden syntes, at 27 fly er meget snært. Vi så gerne, at vi købte flere. Men vi må respektere, hvis forsvaret vil bruge fly til at træne piloter. Så skal vi købe nogle flere - både til afvisningsberedskabet og til internationale operationer, siger Marie Krarup.

Fem danske F-35 JSF -kampfly placeres permanent i ITC-træningscenteret på Luke Air Force Base i Arizona i USA. Her skal Danmark og andre lande bruge de danske fly til pilottræning, skriver Jyllands-Posten

Spørgsmål: - Hvor mange kampfly skal vi købe?

- Vi så gerne, at vi købte ét mere, altså 28 eller 30, hvis det kan lade sig gøre. Vi er i hvert fald nødt til at være opmærksomme på, om der kan komme problemer med at løse nationale og internationale opgaver, siger Marie Krarup.

Hun påpeger, at russiske Sukhoi kampfly SU-24 for nylig fløj få meter forbi den amerikanske destroyer "USS Donald Cook" i Østersøen.

- Vi skal altid have et afvisningsberedskab, der fungerer og et flyvevåben med tilstrækkeligt mange fly, til at vi kan forsvare Danmark på kort sigt og vente på, at der kommer forstærkninger, siger Marie Krarup.

Spørgsmål: - Er der en modsætning i, at DF både vil have flere kampfly og mere velfærd?

- Det er klart, at der altid er en konflikt. Man kan kun bruge pengene ét sted, siger Marie Krarup.

Danmark bruger årligt 14 milliarder kroner på at integrere ikkevestlige indvandrere ifølge Rockwool Fondens Forskningsenhed. Beløbet kan blandt andet bruges på forsvar, mener hun.

/ritzau/