DF vil lade juletræer vokse tættere på gravhøje

Hvorfor må man dyrke majs nær en gravhøj, men ikke juletræer?

Det spørgsmål er bare et af de mange emner, regeringen drøfter med de øvrige borgerlige partier og Socialdemokraterne under forhandlingerne om planloven, som foregår på Christiansborg i disse dage.

For det er ikke kun butiksstørrelser, kystnære badelande og almene boliger, der er på bordet.

Dansk Folkeparti mener, at forhandlingerne bør være en anledning til en grundig oprydning i de mange forskellige grænser og zoner, der regulerer, hvad der må bygges og dyrkes.

- Hvis man er traditionel landmand, må man pløje indtil to meter fra en gravhøj. Men hvis man er juletræsproducent, skal man være 100 meter væk derfra. Det er sådan nogle ting, jeg ikke forstår, siger Pia Adelsteen, miljøordfører for Dansk Folkeparti.

Den såkaldte fortidsmindebeskyttelseslinje er til for at sikre fortidsmindernes værdi som landskabselementer og de arkæologiske fund, der er i området. Men Pia Adelsteen mener, at reglen er skruet absurd sammen.

- Juletræerne bliver trods alt fældet, inden de er så høje, at man ikke kan se gravhøjen. Men man må godt dyrke majs, der kan blive op til tre meter høje, siger hun.

Partierne mødes igen torsdag, og Pia Adelsteen sporer fremgang, siger hun.

- Der er nogle fundamentale uenigheder. Det kan vi ikke komme udenom. Hos Dansk Folkeparti ønsker vi større frihedsgrader for grundejere, der bor inden for strandbeskyttelseslinjen.

- Og inden for strandbeskyttelseslinjen må man ikke dyrke juletræer, men man må godt dyrke majs. Det synes jeg er ganske underligt. Men det synes Socialdemokraterne så ikke, siger Pia Adelsteen.

Hun medgiver, at diskussionerne kan virke lidt underlige.

- Men der er faktisk ret meget, der bliver reguleret inden for planloven og de her beskyttelseslinjer, forklarer hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip