DF vil lave flygtningelandsbyer med S og K

Skrevet af admin

19/01/2016

Dagens topnyheder

- Det er ingen hemmelighed, at vi håber at få forpligtet nogle af de andre partier til forslag, der skal begrænse tilstrømningen af flygtninge til Danmark.

Sådan lyder det fra Martin Henriksen, Dansk Folkepartis integrationsordfører. I hans parti er der ingen tvivl om, hvad målet er for onsdagens forespørgselsdebat.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er indkaldt til hasteforespørgsel i folketingssalen, hvor hun skal stå på mål for den pressede situation, som flere af landets kommuner står i på grund af flygtningetilstrømningen.

Spørger man Martin Henriksen, er den eneste løsning for kommunerne at bremse strømmen af flygtninge, der søger mod Danmark.

Til det formål er det Dansk Folkepartis klare håb, at de kan alliere sig med Socialdemokraterne og De Konservative. De tre partier har nemlig fælles fodslag på nogle af de punkter, hvor Dansk Folkeparti ikke er blevet enige med regeringen.

- Det er jo oplagt at se, om vi kan enes med Socialdemokraterne og eventuelt De Konservative. De har meldt ud, at de også mener, at flygtninge skal kunne sendes til en lejr i nærområderne. Det ser vi selvfølgelig som en åbning.

- Vores udgangspunkt er, at de to partier står ved deres udmelding, siger han om det kommende møde i folketingssalen.

På den lange bane er det Martin Henriksens overbevisning, at kommunernes situation kun kan forbedres, hvis man lægger en dæmper på antallet af asylansøgere.

Dog tror han også, at der skal gøres en mere akut indsats på kort sigt.

- På den korte bane kan vi hjælpe kommunerne ved at begrænse tilstrømningen med stramninger i folketingssalen og ved at oprette flygtningelandsbyer i Danmark, som staten skal drive.

- Essensen er, at bremser man tilstrømningen på den ene eller den anden måde, så vil det unægteligt aflaste kommunerne, siger Martin Henriksen.

/ritzau/