DF vil oplyse flygtninge med videokampagne: "Nej, dette bliver ikke jeres hjem"-video inspirerer

Dansk Folkeparti vil oplyse flygtninge med forskellige videoer på engelsk og arabisk, der skal understrege, at flygtningene skal søge andre sted hen end til Danmark.

Det skriver dr.dk

- Vi ønsker, at man laver nogle informationskampagner, hvor man gør rede for de nye asylstramninger, og at der er endnu flere stramninger på vej.

- Men vi vil også gerne sige, at hvis man ønsker at komme til Europa, så skal man søge andre steder hen end Danmark, siger partiets integrationsordfører, Martin Henriksen, til dr.dk

Inspirationen er hentet fra Australien, hvor myndighederne det seneste år har forsøgt sig med video- og plakatkampagner. Kampagnen er målrettet bådflygtninge, der søger mod Australien. Budskabet lyder på engelsk:

- No way. You will not make Australia home (Nej, Australien bliver ikke dit hjem, red.).

Kampagnen er siden begyndelsen af 2014 blevet udsendt på 17 forskellige sprog og har kostet de australske myndigheder millioner af kroner at producere, skriver flere australske medier ifølge dr.dk.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er på ferie og har ikke mulighed for at kommentere forslaget.

Men Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er ikke afvisende overfor forslaget.

Han henviser til, at nyheden om de danske asylstramninger i forvejen blev formidlet på engelsk i en pressemeddelelse, da de for få uger siden blev behandlet i Folketinget:

- Vi gjorde lidt et nummer ud af at udsende pressemeddelelsen på engelsk for at gøre det nemmere for også udenlandske medier at formidle det budskab, som vi ønskede at komme ud med, siger han til DR.

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, kalder overfor idéen "usympatisk". Han mener, man skal bruge pengene på at hjælpe familier frem for at producere kampagnevideoer for at få dem til at holde sig væk.

/ritzau/

Dagens Gossip