DF vil redde vikingemuseum med internationale kulturmillioner

»Museet skal reddes. Nu må vi finde ud af det i Folketingets kulturudvalg. Vi bruger jo 280 millioner kroner om året på internationale aktiviteter, og det vil være oplagt at finde pengene der,« siger han.

Den klare besked kommer, efter Politiken fredag kan fortælle, at vikingemuseet står over for en gennemgribende renovering, hvor der mangler 75 millioner kroner i kassen.

Museet har i dag 35.000 færre gæster om året end for ti år siden, men den faldende interesse får ikke Alex Ahrendtsen til at vakle.

»Gæster eller ej, vores vikingearv er en umistelig del af vores danske kultur. Det afgørende er ikke et faldende besøgstal. En gang i mellem bliver man nødt til at investere for at gøre museet mere moderne og dermed vende udviklingen og lokke flere gæster til,« siger han.

Formanden for Folketingets Kulturudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), har ifølge Politiken inviteret udvalgets medlemmer til at drøfte mulighederne for en løsning sammen med museets ledelse, og det initiativ får positive ord med på vejen fra Alex Ahrendtsen.

»Jeg er meget, meget glad for, at vi nu kan finde en løsning, så vi kan redde det her fyrtårn,« siger han.

Dagens Gossip