DF vil sætte hegnspæle om velfærden

Partiet vil have udskrevet en folkeafstemning, så danskerne kan bestemme, om grænsekontrollen skal genindføres. Desuden skal der indføjes et nyt forbehold i EU-samarbejdet, så Danmark ikke længere har pligt til at betale velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande fra første dag, de opholder sig i landet.

»Vi vil ikke stiltiende se på, at borgere fra andre EU-lande kan tære på de offentlige kasser efter kun få ugers arbejde. Vi vil have velfærden tilbage til danskerne,« erklærer Peter Skaarup på DFs årsmøde i Herning.

»Det er en falliterklæring, at vi har en regering, som slet ikke er kommet ind i kampen – heller ikke på dette område,« siger han.

Genindførelse af grænsekontrollen skal sætte en stopper for kriminelle udlændinge, der søger mod Danmark for at begå indbrud og røverier.

»I Dansk Folkeparti står vi fast på, at kriminelle udlændinge skal smides ud - og de skal IKKE kunne komme ind i landet igen, fordi der ikke er nogen kontrol ved grænserne,« siger Peter Skaarup.

»Og vi er parate til at tage det store slagsmål med EU i disse sager. For vi ved, at borgere i andre EU-lande er nøjagtigt ligeså frustrerede og desperate som os,« siger han.

Gruppeformanden er overbevist om, at danskerne vil stemme ja til kontrol ved grænserne.

»En effektiv grænsekontrol MÅ og SKAL tilbage! Jeg synes, vi skal sende en krystalklar opfordring fra dette årsmøde til Helle Thorning-Schmidt (S): Udskriv nu den folkeafstemning - hvis du tør!«

Dagens Gossip