DF vil se udbud af hjemmepleje efter i sømmene

I kølvandet på de konkursramte hjemmehjælpsfirmaer er Dansk Folkeparti indstillet på at se forholdene for udbud af kommunal hjemmepleje efter i sømmene.

Ifølge partiets ældreordfører, Karin Nødgaard, er det vigtigt at finde en løsning, hvor valgfriheden kan bibeholdes. Partiet står nemlig stadig ved, at der skal være private alternativer til den kommunale ældrepleje.

- Vi vil ikke fralægge os vores ansvar i Dansk Folkeparti. Vi var med til at indføre det frie valg, og vi ved også, at der er mange ældre, der er glade for det. Men derfor er det stadig vigtigt, at kommunerne ikke bare vælger det billigste tilbud, siger Karin Nødgaard.

Hun understreger, at det er vigtigt, at kommunerne ikke lader sig styre af økonomi alene.

- Kommunerne skal fokusere på kvaliteten, for det er borgernes ve og vel, der skal være i centrum, siger Karin Nødgaard.

Dansk Folkeparti håber derfor, at nye, fælles retningslinjer, kan skærpe kravene til hjemmehjælpsvirksomhederne på tværs af kommunegrænserne.

- Vi skal finde en holdbar løsning, og vi må gøre udbudskravene mere præcise. For eksempel mener vi, at der skal stilles krav om, at der står nok kapital på firmaets bundlinje, så vi sikrer, at det er firmaer med styr på økonomien, siger Karin Nødgaard.

For at sikre nye, klare retningslinjer mener Karin Nødgaard dog, at det afhænger af en konstruktiv dialog mellem politikere og kommuner.

- Vi skal have en øget dialog mellem Sundhedsministeren, ordførerne og Kommunernes Landsforening, så vi ikke sidder og kaster aben rundt, siger Karin Nødgaard.

/ritzau/

Dagens Gossip