DF vil skærpe straf for vold mod fængselsbetjente

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

Det nytter ikke at samtale med forbrydere, som angriber fængselsbetjente. De skal straffes hårdere end i regeringens respektpakke, hvor straffen stiger med en tredjedel, når man angriber personer i offentligt hverv.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, efter at en fængselsbetjent tirsdag aften blev skudt i benet foran Nyborg Fængsel.

- Allerførst vil jeg gerne udtrykke mit raseri over et overfald, som er kulminationen på flere angreb på fængselsbetjente. Det er fuldstændig uacceptabelt. Det skal der slås meget, meget hårdt ned på, siger Peter Kofod Poulsen.

Han påpeger ligesom justitsminister Søren Pind (V) gør det i et opslag på Facebook, at regeringen og blå blok skærper straffen for vold mod offentligt ansatte i respektpakken, som de fremlagde i maj.

Spørgsmål: Respektpakken skærper straffen med en tredjedel. Skal pakken skærpes?

- Det kan være, at det ikke et tungt nok i et tilfælde som dette. Kim Østerbye (fængselsbetjentenes formand, red.) mener, at en bestemt bande har erklæret krig mod fængselsbetjente, siger Peter Kofod Poulsen.

- Hvis det er sandt, må vi se på, hvordan vi kan lægge endnu hårdere pres på disse dybt forhærdede kriminelle.

Tirsdag aften blev en fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel passet op af en maskeret mand, da han mødte på arbejde. Fængselsbetjenten blev skudt flere gange i benet.

Det nytter ikke at samtale med forbryderne, mener DFs retsordfører.

- Når folk skyder vores fængselsbetjente, så er der én vej: Det er direkte i brummen. Det er svært at gå i dialog med folk, som skyder andre, siger Peter Kofod Poulsen.

Han frygter, at flere fængselsbetjente stopper, hvis volden fortsætter.

- Vi skal stå sammen med vores fængselsbetjente og bekæmpe de bander, der gør livet surt for dem, siger Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/