DF vil stramme asyl trods færre ansøgere

Dansk Folkeparti vil have langt færre asylsøgere til Danmark, selv om kun 626 udlændinge søgte asyl i januar 2015 l . Det er det færreste antal asylsøgere siden april 2014, viser tal fra Udlændingestyrelsen.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Regeringen kunne sikre, at alle asylsøgere, som kommer til Danmark kun får opholdstilladelse i et år, så de ikke kan hente familien op. Hvis det gjaldt alle, og ikke kun et mindretal, så ville det virkelig betyde noget, siger Martin Henriksen

I 2014 søgte i alt 14.815 udlændinge asyl. Det er langt det største antal i de seneste år. I 2013 kom 7557 asylsøgere, og endnu færre søgte asyl i årene forinden.

Efter den store tilstrømning i andet halvår af 2014 strammede regeringen familiesammenføringen for mange syriske asylsøgere.

De får kun midlertidig opholdstilladelse i et år, hvis de flygter fra borgerkrigen uden at være personligt forfulgt. De må vente i et år på at få deres familie herop. Den stramning vil Dansk Folkeparti udstrække til alle asylsøgere.

Spørgsmål: - Kommer Danmark så ikke på kant med de internationale konventioner?

- Jeg mener ikke, at vi bryder med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og flygtningekonventionen, hvis alle kun fik asyl i et år og ikke kunne tage familien herop. Beviset er, at regeringen jo har gennemført det for et mindretal, siger Martin Henriksen.

Færre søger asyl, fordi regeringen har strammet reglerne, mener Socialdemokraternes udlændingeordfører Ole Hækkerup.

- Jeg tror ikke, at man havde set den udvikling, hvis ikke regeringen var kommet med sin stramning, siger han til jp.dk.

Derimod mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, at det er alt for tidligt at give regeringen æren for de færre asylsøgere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip