DF vil udnævne turistminister

Dansk Folkeparti mener, at man med fordel kan nedlægge posten som eksportminister og i stedet udnævne en turistminister.

»Det er helt oplagt, at vi i stedet for en eksportminister, der bruger en masse ressourcer på noget, der stort set kommer af sig selv, begynder at bevare og forsvare det, vi har i Danmark. Det gør man ikke i dag. Vi kan ikke leve af kun at have Djurs Sommerland, Fårup Sommerland og Lalandia - vi er nødt til at gøre noget massivt, hvis turismeerhvervet skal overleve,« siger Hans Kristian Skibby og uddyber:

»Hvis man virkelig vil have erhvervet på dagsordenen, er man nødt til at have en minister, som går 100 procent ind i den dialog, der skal til for at få tingene til at spille sammen«.

Regeringen bebudede for godt tre uger siden, at den til efteråret præsenterer en vækstplan for turisme og oplevelsesøkonomi. Det sker som opfølgning på de anbefalinger, regeringens vækstteam for turisme og oplevelsesøkonomi afleverede til regeringen i juni.

Vækstteamet konstaterede, at dansk turisme og oplevelsesøkonomi har et stort vækstpotentiale og kan bidrage til at skabe vækst og beskæftigelse, men teamet understregede samtidig, at hvis Danmark fortsætter den nuværende kurs, vil det føre til yderligere tilbagegang.

Dagens Gossip