DF: Zenia Stampe skal blande sig uden om ældres arv

Velhavende ældre skal bruge pengene på rengøring i stedet for at efterlade pårørende millioner i arv.

Det var Zenia Stampes (R) budskab i Debatten på DR 2 torsdag aften.

- Vi kunne undgå en situation, hvor vi skal smøre pålægget ud i et meget tyndt lag, hvis vi bad de velhavende ældre om at bidrage selv.

- Så kunne det være, der kunne blive råd til tre bade om ugen for dem, der har brug for det, sagde Zenia Stampe i programmet torsdag aften.

Martin Henriksen (DF) er "hamrende uenig", og Dansk Folkeparti vil nu gerne have svar på, om det, Zenia Stampe sagde, er regeringens linje, eller om det er noget, hun har "fundet på i en vildfarelse".

- Jeg synes på ingen måde, det er rimeligt. Der er tale om mennesker, som igennem et helt liv har bidraget til samfundet, og det er rimeligt, at de får lidt igen fra det samfund, som de har været en aktiv del af, siger han til Ritzau.

Zenia Stampe sagde endvidere, at mange ældre efterlader tre millioner i arv til deres pårørende, og de penge skulle de hellere bruge på sig selv.

Martin Henriksen mener, at det er en uheldig politisk prioritering.

- Jeg synes, det er langt ude, at et regeringsparti vil begynde at kloge sig på, hvor meget ældre må efterlade i arv til deres børn og børnebørn, siger han.

- Det er et spørgsmål om at prioritere politisk. Regeringen mener, at der er råd til, at når folk kommer til Danmark, så kan man fra dag et få børnepenge og kontanthjælp. Det er en politisk prioritering, som vi er hamrende uenig i, fortæller Martin Henriksen.

Han mener ikke, det er et spørgsmål, regeringen skal tage op i finanslovforhandlingerne.

/ritzau/

Dagens Gossip