DFDS-chef: Stadig plads til opkøb

På trods af at DFDS med aktiekøbet står foran en trecifret millionudgift, er der stadig plads til at investere og opkøbe, hvis det rette tilbud skulle vise sig. I det hele taget skal man se aktieopkøbsplanen i lyset af, at det på alle måder styrker forretningen og aktien, forklarer DFDS-topchefen.

»Vi mener, det er en god forretning. Dels kan vi kan købe aktier til under book value, og dels vil vi så annullere hovedparten af de her aktier. Det kan investorerne godt lide, « siger han med henvisning til, at værdien af de tilbageværende aktier så vil stige og tilføjer:

»Derudover får vi en mere hensigtsmæssig kapitalstruktur. Vores nettogæld, altså vores gearing, bliver en smule højere, og vi var faktisk kommet ned på 1,8 gange EBITDA. Hvis transaktionen lykkes, stiger den til 2,4, og det er mere hensigtsmæssigt.«

Endelig peger Niels Smedegaard på, at der har været en relativt lille mængde af aktier i handel. Mængden vil stige fra 30 til 53 procent, når handlen bliver endeligt gennemført.

»Det betyder mere likviditet, og det er godt for investorer, der vil ind og ud af den her aktie. Så alt i alt en række punkter, der gør, det giver god mening,« siger han.

Derudover mener han, at aktien har været præget af Mærsks første udmelding om, at rederiet overvejede at sælge sin aktieandel i DFDS. Aktierne fik Mærsk i forbindelse med, at DFDS købte rederiet Norfolk af Mærsk i 2009. Lige siden Mærsk-udmeldingen sidste efterår har aktiekursen været præget af udsigten til, at der på et tidspunkt ville blive sat en meget stor ejerandel til salg.

Købet af Mærsks aktier i DFDS ændrer ikke ved, at rederiet også fremadrettet vil have albuerum til at foretage investeringer, hvis muligheden skulle melde sig.

»Vi vil sørge for, at vi også fremadrettet kan foretage akkvisitioner. Med den her struktur har vi stadig firepower, hvis det rigtige nu skulle dukke op,« siger Niels Smedegaard til Berlingske Business.

Seneste regnskab fra DFDS viste, at rederiet begynder at mærke tegnene på, at den europæiske økonomi bevæger sig den rigtige vej. 22. august kunne DFDS-topchefen fortælle, at DFDS fastholder sine forventninger til et driftsresultat i 2013, der hedder mellem 1.100 og 1.300 millioner kroner.

Dagens Gossip