DFer: Støt Folkemødet og spar på negerne

Støt folkemødet og spar penge på negerne.

Sådan lyder ønsket til Folketinget fra Bornholms viceborgmester Torben Rønne-Larsen (DF) dagen før, at det store folkemøde i Allinge skydes i gang.

- Jeg synes godt, at Folketinget kunne give tilskud. Så sender de jo ikke de penge til negerne, siger Torben Rønne-Larsen onsdag til Jyllands-Posten.

Ønsket om støtte kommer på baggrund af, at bornholmerne i år skal betale 1,7 millioner kroner til Folkemødet, som stort set alle folketingsmedlemmerne deltager i.

Folkemødet kørte sidste år med underskud, og derfor lufter flere bornholmske politikere nu tanken om, at Folketinget giver en skærv til den fest, som landspolitikerne er en del af.

En tanke, som både indenrigsminister Margrethe Vestager (R), minister for by-, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S) og Folketingets Præsidium ifølge Jyllands-Posten dog har afvist.

Afslagene vækker skuffelse hos viceborgmesteren fra Dansk Folkeparti. Og han understreger, at pengene til Folkemødet nu skal findes andre steder i det kommunale budget.

- Selv om det gør ondt at spare på ældreplejen og andet, så er vi nødt til at holde gang i Folkemødet. Det skal fortsætte. Så vi må selv til lommerne, siger Torben Rønne-Larsen til Jyllands-Posten.

Budgettet for årets folkemøde er over fire millioner kroner.

Heraf betaler Bornholms Regionskommune altså 1,7 millioner kroner, mens By- og Boligministeriet, Kommunernes Landsforening, regionerne samt en række private fonde også yder tilskud til arrangementet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip