DFer vil have revolutionær EL-folketingskandidat smidt på porten

Det mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby (DF), efter Jonathan Simmel i lørdagens udgave af Berlingske siger, at han »godt kan acceptere en væbnet revolution i Danmark«, så længe der er »massiv folkelig opbakning«.

En sådan udtalelse hører ingen steder hjemme, mener Hans Kristian Skibby.

»Jeg mener, det er forfærdeligt, at der findes folk, der tilsyneladende er ret tæt på at blive valgt til Folketinget, der har den form for holdning,« siger han.

»Det er jo helt til hest, hvis Enhedslisten beholder den slags galninge i deres kreds af aspiranter til Folketinget.«

Jonathan Simmel er folketingskandidat for Enhedslisten og ville som nummer ti på kandidatlisten blive valgt ind, hvis der var valg i dag, hvor Enhedslisten står til omkring 21 mandater. Ved en vejledende urafstemning i partiet er han dog sendt ned på en 17. plads, og det er usikkert, hvor han står efter weekendens årsmøde, skriver Berlingske.

For Hans Kristian Skibby er der dog ingen tvivl om, hvad konsekvenserne af udtalelserne bør være.

»De skal smide ham ud. Der er simpelthen ikke andre muligheder. I Danmark har vi jo demokrati, og hvis man har en folketingskandidat, der udtaler sig positivt om en væbnet revolution i Danmark, så er vi så langt fra den virkelighed, som vi andre befinder os i, og jeg nægter simpelthen at tro, at Enhedslisten vil lægge rum til den type af politikere,« siger Hans Kristian Skibby, der samtidig mener, at Enhedslisten må feje for egen dør.

»Hvis det var en fra DF, som havde udtalt noget så idiotisk, så havde Enhedslisten med statsgaranti stået forrest i politikerkøen og krævet handling fra DF-ledelsen,« siger han.

»Enhedslisten må overholde de samme regler, som de har stillet os andre overfor, netop at vi rydder op i eget hus, og her er det altså et særdeles broddent kar i deres egne rækker.«

Berlingske Nyhedsbureau forsøger at få en kommentar fra Enhedslisten, der i denne weekend holder årsmøde i København.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip