DF's statsrevisor ønsker undersøgelse af Dong-salg

Når Statsrevisorerne mødes tirsdag eftermiddag vil Henrik Thorup (DF) argumentere for at lade Rigsrevisionen gå ind i sagen om statens salg af Dong Energy.

- Jeg stemmer for, at vi skal have en undersøgelse. Ikke bare for at lave undersøgelser generelt. Jeg synes, at det har en bred offentlig interesse, at det er sikret, at alt er foregået, som det skal, siger Henrik Thorup.

Siden staten solgte ud af sin ejerandel af Dong i 2014, er selskabet blevet børsnoteret og dets værdi mere end fordoblet.

Det er den kendsgerning, der har fået Enhedslistens tidligere mangeårige finansordfører Frank Aaen til at rette henvendelse til Statsrevisorerne om en undersøgelse.

Hverken Statsrevisorformand Peder Larsen (SF) eller Socialdemokraternes statsrevisor, Lennart Damsbo-Andersen ser nogen grund til at få en undersøgelse. Sidstnævnte udtalte ellers til Information tirsdag, at Rigsrevisionen skulle se på sagen.

Adspurgt hvad en undersøgelse skal bidrage med, lyder Henrik Thorups svar, at den skal kaste lys over hele sagen.

- Vi skal have en snak med Rigsrevisoren, og så vil jeg plædere for, at vi får en undersøgelse. Selvfølgelig ikke, hvis alle siger, at det er helt håbløst og der ikke er nogen grund til det.

- Men så vidt det er muligt, vil jeg fastholde, at jeg ønsker en undersøgelse.

- Jeg kunne tænke mig, at vi i første omgang får et notat fra Rigsrevisionen om, hvordan sådan en undersøgelse kunne gribes an.

Statsrevisorerne fungerer som et kollegium, så de tilstræber at være enige - både når de afgiver bemærkninger til beretninger, og når de anmoder Rigsrevisionen om at undersøge et område.

Det betyder, at hvis blot en enkelt af statsrevisorerne ønsker en undersøgelse, modsætter de andre sig ikke en sådan. De mødes tirsdag klokken 13.15.

/ritzau/

Dagens Gossip