DHF dropper sag om KIF's ulovlige brug af træner

Skrevet af admin

07/03/2016

Mest læste i dag

Der blev mandag sat et foreløbigt punktum i en kedelig sag i toppen af dansk håndbold.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyser mandag, at forbundet har valgt ikke at anke onsdagens dom til KIF Kolding København for overtrædelse af ligareglementet om ulovlig brug af træner.

Disciplinærinstansen vedtog onsdag, at det var et brud på ligareglementet, da KIF valgte at benytte træner Carlos Ortega.

Afgørelsen lød på en bøde på 100.000 kroner til KIF Kolding København og ikke yderligere straf i form af pointtab.

DHF havde oprindeligt krævet, at KIF skulle taberdømmes i tre kampe, men har nu droppet at gå videre med den del af sagen.

- Vi har fra DHF's side valgt ikke at anke dommen, og vi accepterer hermed afgørelsen fra disciplinærinstansen, siger direktør i DHF, Henrik M. Jacobsen, til forbundets hjemmeside.

Det er den første sag om ulovlig brug af en træner, og efter de seneste dages diskussioner i medierne, opfordrer DHF nu til dialog mellem parterne.

- Jeg vil gerne opfordre til dialog mellem DHF, klubberne og Divisionsforeningen, som alle er repræsenteret i udvalget for professionel håndbold, så vi sikrer os, at lovgivningen er passende, siger Henrik M. Jacobsen.

KIF meddelte tidligere mandag på sin hjemmeside, at klubben ikke mener, at den har gjort noget forkert i sagen.

- KIF Elites bestyrelse har per dags dato afholdt møde med juridisk rådgiver. Baseret herpå er det fortsat selskabets opfattelse, at man har handlet i henhold til ligareglementet, fastslår KIF.

Sagen drejer sig om, at KIF ifølge DHF har brugt Ortega ulovligt i ligakampene mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy i februar.

Forbundet mener ikke, at KIF har overholdt ligareglementets kapitalkrav og sendt de nødvendige papirer ind, som dokumenterer, at klubben havde styr på den lønmæssige del af ansættelsen af Ortega.

Alle klubber skal have lige vilkår at konkurrere på, og det mener DHF, at KIF havde forbrudt sig imod.

/ritzau/