DHF smider krisehold ud af liga

Dansk Håndbold Forbund (DHF) udelukker Aalborg DH fra Dame Håndbold Ligaen på grund af misligholdelse af betalingspligt.

Det meddeler DHF mandag i en pressemeddelelse.

- På sit møde mandag har Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg afgjort, at Aalborg DH's kvindehold udelukkes fra Dame Håndbold Ligaen på grund af den misligholdelse af betalingspligt, som har foranlediget Erhvervsstyrelsen til at anmode Skifteretten i Aalborg om at tvangsopløse klubben, hedder det i meddelelsen fra DHF.

Forbundet meddeler, at Aalborg DH har mulighed for at anke udelukkelsen i 14 dage.

- Men uanset udfaldet af den proces vil ligaen blive gennemført med det oprindeligt planlagte antal hold, idet Ringkøbing Håndbold har taget imod tilbuddet om at overtage Aalborg DH's plads i den bedste række, lyder det fra DHF.

Lederen af DHF's turneringsafdeling, Frank Smith, udtaler:

- På grund af sagens særegne karakter har disciplinærudvalget besluttet at betragte den, som man ville betragte en konkurs.

Aalborg KFUM, der er licensindehaver for ligaholdet, vil blive tvangsnedrykket og vil kunne spille i 2. Division fra og med sæsonen 2014/15, meddeler DHF.

Det har været kendt i noget tid, at nordjyderne havde økonomiske problemer, blandt andet skyldte klubben angiveligt feriepenge til flere spillere.

Det er ikke første gang, klubben er i økonomisk uføre. Aalborg DH har haft økonomiske problemer igennem flere år.

1. august sidste år parkerede man den gamle gæld i det tidligere selskab og startede på en frisk med et nyt selskab.

/ritzau/

Dagens Gossip