DHF søger om værtskab til dobbelt OL-kvalifikation

Med Danmarks sejr over Sverige i 1/8-finalen ved håndbold-VM for kvinder søndag bookede holdet også med stor sandsynlighed en billet til OL-kvalifikationen.

Herrerne har sikret sig, og det vil Dansk Håndbold Forbund (DHF) udnytte til at få begge OL-kvalifikationsturneringer til Danmark.

- DHF har i dag (mandag, red.) lagt billet ind på værtskabet for kvalifikationspuljerne i såvel kvinde- som herrehåndbold, fortæller DHF-formand Per Bertelsen i en pressemeddelelse.

- Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har i oplægget til potentielle ansøgere understreget, at man lægger vægt på, at der er tilskuerunderlag for kvalifikationsturneringerne, og at arrangementet skal have en høj professionel kvalitet.

- Og det håber jeg, vi i de seneste uger har vist IHF, at vi magter, siger Per Bertelsen.

Kvalifikationerne finder sted i weekenden fra 18.-20. marts for kvinder og 8.-10. april for herrerne. Kvalifikationsturneringen er bygget således op, at fire hold spiller alle mod alle, hvorefter de to bedst placerede hold i puljen indløser billet til OL i Rio.

Både de danske damer og herrer kan dog stadig nå at sikre en direkte billet til OL.

Det sker for kvindernes vedkommende ved at vinde det igangværende VM i Herning, mens herrerne kan gøre det med et europamesterskab i januar.

Der resterer ifølge DHF en minimal risiko for, at kvinderne stadig kan glippe OL-kvalifikationen. Det sker hvis:

- Holdet bliver nummer otte ved VM, Norge bliver verdensmester, Spanien taber VM-1/8-finale til Frankrig, samtidig med at Rusland besejrer Sydkorea i aftenens 1/8-finale ved VM, skriver DHF.

/ritzau/

Dagens Gossip