DHF vil have VM i 2019

- Nu har vi gået efter VM de sidste seks-otte år og tabt tre gange, så vi satser på, at det er vores tur denne gang, siger DHF-formand Per Bertelsen, som håber på, at netop den danske ihærdighed kan være med til at overbevise udvælgelseskomiteen hos IHF, det internationale håndboldforbund, om, at Danmark denne gang skal vinde kapløbet om værtskabet.

- Jeg håber da, at det kan overbevise dem om, at vi virkelig gerne vil det her, når vi søger for fjerde gang i træk. Om ikke andet, så kan vi da true dem med, at hvis ikke får det i 2019, så søger vi bare igen i 2021, griner Per Bertelsen.

Danmark er oppe imod en række hårde konkurrenter, der også har lagt billet ind på at blive VM-arrangør. Sverige, Tyskland, Polen, Norge, Makedonien og Slovakiet har også fået accepteret et VM-bud, og i DHF er de meget bevidste om, at der skal hives noget ekstraordinært ud af ærmet.

- Det er nogle hårde nysere at være oppe imod. Det kræver virkelig, at vi leverer en flot præstation, når vi skal præsentere vores bud, siger Bertelsen og fortsætter:

- Så vi har dødtravlt nu. Komiteen træffer afgørelsen på en kongres i Qatar i den tredje uge af oktober, men vi har allerede det første møde i morgen (torsdag, red.), hvor vi skal lægge en køreplan. Samtidig har vi et stort arbejde frem mod januars EM-slutrunde, så der er virkelig nok at se til lige nu, siger han.

Det bliver Per Bertelsen, generalsekretær Morten Stig Christensen og den tidligere topdommer Henrik La Cour, som sidder i DHFs internationale udvalg, der er ankermænd på processen i DHF. Håndboldforbundet vil dog arbejde tæt sammen med Sport Event Danmark, der ifølge Per Bertelsen er helt afgørende for, om Danmark har en chance for at vinde værtskabet.

- De har så stor ekspertise med de her ting, at de er helt afgørende for vores chancer, lyder det.

Danmark er værter for herrernes EM og kvindernes VM i henholdsvis 2014 og 2015, men ifølge Per Bertelsen bør det ikke blive en bagdel for de danske drømme om VM i 2019.

Formanden ser det derimod som en fordel, at DHF - modsat ved tidligere forsøg - kan spille ind med to store arenaer i form af Jyske Bank Boxen, hvor der kan gøres plads til 15.000 tilskuere, og den nye multiarena i Ørestaden i København. Per Bertelsen håber for dansk håndbolds skyld, at det endelig kan lykkedes at få et herre-VM til Danmark, da det vil løfte sporten.

- Vi håber meget på det, for det betyder meget for dansk håndbold, hvis vi kan få det. Det giver sporten et boost, og vi vil få en masse nye børn til at spille håndbold efter sådan en slutrunde.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip