DI: Danskerne har hygget sig for meget

»Vi er kendte for høj retssikkerhed, politisk stabilitet, en lav magtdistance og for vores tillid til myndighederne. De kvaliteter har bidraget til, at danske virksomheder er blandt de bedste i verden til at fremstille kvalitetsprodukter. Men danskerne skal være skarpere. For sandheden er, at vi i mange år har haft det lidt for hyggeligt, mens andre lande har vist en større vilje til at vinde,« siger Karsten Dybvad.

Han peger på virksomheden Sjølund som et forbillede. Den kunne i løbet af meget kort tid levere nogle helt nye produkter til sin kinesiske samarbejdspartner, fordi afstanden mellem virksomhedens top og bund er lav.

»Det er den stærke sammenhæng mellem produktion og innovation, der er så vigtig for danske virksomheder,« siger DI-direktøren.

DI havde dog roser med til regeringens Vækstplan, som for første gang har givet erhvervslivet skattelettelser, der er finansieret af lavere offentlige udgifter. Det har ifølge Karsten Dybvad vist vejen, selv om DI dog fortsat ser behov for en mindre offentlig sektor og flere skattelettelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip