DI: Godt hvis Dansk Folkeparti dropper krav om folkeafstemning

Det understreger administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, efter DF-formand Kristian Thulesen Dahl fredag på et møde med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har åbnet for, at partiet kan slække på sit krav til fordel for indflydelse på andre områder af Danmarks EU-politik.

»Det er godt nyt for danske virksomheder, hvis Dansk Folkeparti ikke længere har betænkeligheder ved at tilslutte sig den fælles patentdomstol. Det baner vejen for, at Folketinget kan tilslutte sig patentdomstolen, som er en ubetinget gevinst for danske virksomheder - og for danske job,« meddeler Karsten Dybvad i en skriftlig kommentar.

På sit møde med statsministeren gjorde Thulesen Dahl det klart, at Dansk Folkeparti er klar til at stemme for dansk deltagelse i patentdomstolen, hvis regeringen for eksempel er parat til at sende dansk deltagelse i den europæiske bankunion til folkeafstemning i stedet.

Karsten Dybvad ønsker ikke at forholde sig til spørgsmålet om en folkeafstemning om bankunionen, da det efter DIs opfattelse ikke har nogen sammenhæng med patentdomstolen.

»Nu bør partierne koncentrere sig om at støtte op om de innovative danske virksomheder og deres medarbejdere, der lever af at omsætte ideer til nye produkter,« understreger han.

Ifølge Dansk Industri vil patentdomstolen give »et produktivitetsløft til alle innovative danske virksomheder, som vil slippe for særlige administrative krav, oversættelse af patentet og nationale gebyrer.«

Når Dansk Folkeparti kan forlange en folkeafstemning om patentdomstolen, skyldes det, at det kræver et 5/6-flertal i Folketinget, hvis Danmark skal tilslutte sig, og både Dansk Folkeparti og Enhedslisten har tidligere stået stejlt på, at man ønsker en folkeafstemning om spørgsmålet.

En fælles patentdomstol i EU vil gøre det lettere for virksomheder at søge om patent på opfindelser i hele Europa på en gang i stedet for at skulle søge i de enkelte lande enkeltvis.

Dagens Gossip