DI om kystprojekter: Tyskere gider ikke strand i regntøj

Regeringens tilladelser til 10 kystnære byggeprojekter vækker glæde hos Dansk Industri (DI).

De tyske turister orker nemlig ikke dårligt dansk vejr, mener de.

- Vi er nødt til at gøre op med billedet af den tyske turist, som udelukkende tager til Vestkysten for at opleve sol, vind og skumsprøjt, siger fagleder for DI's turismeindsats, Sune K. Jensen, og fortsætter:

- Tyskerne gider ikke kun at gå langs stranden i regntøj i otte timer og opleve elementernes rasen. Her kan de 10 projekter være med til at skabe nogle stærke fyrtårne, som kan trække turister til landet, siger han.

DI oplyser, at dansk turisme har oplevet et fald i antallet af tyske overnatninger på 2,5 millioner i perioden fra 2000 til 2014. Samtidig har den nordtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern oplevet en vækst i antallet af tyske overnatninger på syv millioner.

Sune K. Jensen mener, at den tyske turistsucces skyldes, at de har været dygtige til at udbygge kystturismen.

- En af grundene til, at tyskerne er strømmet til den tyske kyst er netop, at tyskerne har investeret massivt i at udvikle kystturismen, så der i dag er et stort og varieret udbud at vælge imellem som turist, siger han.

Netop den slags investeringer ser formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard (V), frem til.

- At tiltrække turister til vores skønne strande kræver investeringer og andre projekter i en skala, der hidtil har fået nej, siger han.

- Jeg får det indtryk fra kystkommunerne, at de ikke ønsker at ødelægge den natur, de har, men ønsker at gøre den tilgængelig så folk kan anvende den.

Fredag besluttede et bredt, politisk flertal, at de 10 byggeprojekter kan komme videre mod realisering.

Det betyder blandt andet, at Møn kan se frem til at få en Aquapark, Lolland får en Safari Lodge ved Knuthenborg Safaripark og Ringkøbing-Skjern vil opføre Nordeuropas største badeland.

/ritzau/

Dagens Gossip