DI om spareplan: Prioriter uddannelse og forskning

Det er vigtigt at investere i uddannelse og forskning, og de seneste undersøgelser på området viser, at det ikke bliver gjort i tilstrækkelig høj grad.

Derfor er det uholdbart, at regeringen nu vil spare på uddannelsesområdet, mener Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri (DI).

- Vi har stor forståelse for, at man finder besparelser og effektiviseringer i den offentlige sektor. Det lægger vi også selv stor vægt på. Men vi har hele tiden sagt, at man er nødt til at investere i fremtiden, siger hun og fortsætter:

- Det betyder, at vi skal investere i vores uddannelser og forskningen. De undersøgelser, vi hidtil har set på uddannelsesområdet, viste meget tydeligt, at uddannelserne er underfinansierede.

Hun henviser konkret til en rapport fra 2009 udarbejdet af konsulentvirksomheden McKinsey.

I rapporten fremgår det blandt andet, at det økonomiske tilskud fra staten ikke dækker uddannelsesinstitutionernes udgifter, og at de studerende på uddannelser med lavt tilskud får væsentligt færre undervisningstimer.

Regeringen lægger nu op til, at hver institution skal spare to procent om året, hvilket betyder, at uddannelsesområdet skønnes at få 8,7 milliarder kroner mindre til rådighed.

Men det er en uforståelig prioritering netop at slå ned på uddannelsesområdet, mener underdirektøren.

- Der er jo masser af studerende, der allerede i dag får alt for lidt undervisning. Nogle gange er man helt i tvivl, om man kan være bekendt at kalde det en uddannelse. Det her vil kun gøre det værre.

- Jeg forstår ikke, at man vil spare her, for det er altafgørende for fremtiden, at vi får uddannet rigtig dygtig arbejdskraft, siger hun med henvisning til, at Danmark er i global konkurrence, når det gælder dygtig arbejdskraft.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip