DI til ny regering: Hold nu kursen mod vækst og job

Det er afgørende, at regeringens nye hold af ministre holder fast i kursen, og at den leverer en ny vækstplan og industristrategi, så virksomhederne kan skabe flere private arbejdspladser i Danmark.

Sådan lyder det utvetydige budskab fra landets største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) til den ny regering.

- Det er konkurrencedygtige private virksomheder, som er grundlaget for danskernes velstand og velfærd. Derfor skal regeringen og de nye ministre sikre, at danske og udenlandske virksomheder har lyst til og mulighed for at producere i og ud fra Danmark, siger Karsten Dybvad - administrerende direktør i DI.

Det afgørende i den omfattende ministerrokade i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nye SR-regering er ikke fordelingen af ministerposter, men at holde kursen mod mere vækst og flere arbejdspladser.

DI-direktøren efterlyser nye, målrettede initiativer, der kan løfte produktiviteten og konkurrenceevnen, så vi kan øge velstanden og skabe nye, private job i Danmark.

- For første gang i mange år kan vi se, at der er mulighed for lysere tider i dansk økonomi. Men udviklingen er ikke vendt endnu - opsvinget er endnu ikke virkelighed.

- Det kræver, at regeringen tager opgaven på sig og satser benhårdt på nye initiativer, der løfter produktiviteten og styrker konkurrenceevnen i vores virksomheder, siger Karsten Dybvad.

/ritzau/

Dagens Gossip