DI vil fjerne åbne skattelister: McDonald's roser dem

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Dansk Industri glæder sig over, at Dansk Folkeparti har skiftet holdning og nu er imod offentliggørelse af virksomheders skattelister.

Skattepolitisk chef i Dansk Industri, Jacob Bræstrup, bifalder kursskiftet, da han opfatter listerne som ubrugelige.

De viser nemlig kun, hvad virksomheden betaler i selskabsskat, og det giver et forvrænget billede af selskabernes bidrag til staten.

- Virksomhederne undrer sig over, hvad det er for et erhvervsklima, man skaber i Danmark ved at hænge dem ud den måde, siger Jacob Bræstrup.

McDonald's pressechef, Pia Tobberup, ikke enig. Hun mener derimod, at listerne har aflivet nogle myter.

Selvom listerne kun beskriver en lille del af virksomhedernes skatteudgifter, har det stadig været brugbare for den multinationale virksomheds omdømme i Danmark.

- Vi har altid fortalt, hvad vi har betalt i skat, men før var der ikke nogen, der lyttede. De offentlige skattelister skabte en debat, og det blev derfor tydeligt, at vi betaler skat. Det har været rigtig godt for os, siger Pia Tobberup.

Jacob Bræstrup mener, at listerne kan aflive myter for nogle få selskabers vedkommende, de ofte er blevet hængt ud i medierne som skattesvindlere. Men for langt de fleste er listerne er misvisende, mener han.

Og hvis man alternativt vælger at offentliggøre alle relevante oplysninger, vil det skabe ligeså store problemer, mener han.

- Det ville ikke bare være en kæmpe opgave, det betyder også, at virksomhederne skal offentliggøre informationer, som er vigtige at hemmeligholde for konkurrenter, siger Jacob Bræstrup.

/ritzau/