DI vil have stop for byrder til erhvervslivet

»Det er vigtigt, at regeringen har fokus på at løfte niveauet på uddannelserne. Men kvalitet er meget mere end timetal på grundforløbet. Der er behov for et løft i kvaliteten over hele linjen, så alle unge på erhvervsuddannelserne får mulighed for igennem hele deres uddannelse at blive så dygtige som muligt,« siger administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad, i en skriftlig kommentar.

Han hæfter sig også ved udmeldingen fra statsministeren om, at der skal satses på endnu flere arbejdspladser inden for handel, design, udvikling og forskning.

»Vi noterer, at statsministeren klart og tydeligt anerkender, hvor vigtigt det er at bevare produktionsarbejdspladser her i Danmark - og bane vejen for nye. Nu er det tid til en ambitiøs, konkret strategi for, hvordan virksomheder og politikere sammen udvikler og styrker industrien herhjemme,« siger Karsten Dybvad.

Han har et konkret forslag til regeringen om, hvordan man kan gøre livet lettere for igangsætterne.

»Jeg håber, at alle vores politikere er enige i målet om, at det skal være nemmere at drive virksomhed i Danmark. Derfor foreslår vi, at regeringen indfører en regel, så politikere og myndigheder aldrig indfører en ny byrde på virksomhederne - uden samtidig at fjerne én, der er mindst lige så belastende,« siger Karsten Dybvad.

Statsministeren bebudede under sin åbningstale en folkeafstemning om Danmarks tilslutning til en fælleseuropæisk patentdomstol. DI håber, at alle Folketingets partier vil tilslutte sig den fælles patentdomstol, da det ifølge organisationen klart vil være til gavn for danske virksomheder.

»Danmark og danske virksomheder lever først og fremmest af ny viden, der kan blive til nye produkter, som vi sælger til resten af verden. Så vi har om nogen glæde af bedre patentregler. Nu bør partierne i fællesskab leve op til deres ansvar og stemme for, at Danmark tilslutter sig domstolen,« siger Karsten Dybvad.

Dagens Gossip