DI: Vismændenes glæde er udtryk for lave ambitioner

Det går bedre for den danske konkurrenceevne, i hvert fald ifølge Formandsskabet for Det Økonomiske Råd - i daglig tale Vismændene. Men Dansk Industri er knap så optimistiske, når det kommer til, hvorfor konkurrenceevnen er blevet forbedret.

Danmark har nemlig stadig store udfordringer med at konkurrere globalt og dermed få genskabt de mange private arbejdspladser, som er gået tabt i finanskrisen, mener administrerende direktør i DI Karsten Dybvad.

»Den bedste målestok for Danmarks konkurrenceevne er, om vi kan omsætte vores styrker og produktionsmuligheder til nye private arbejdspladser. Og det går stadig for langsomt. Hvis vi har ambitioner om at vinde nye ordrer og job til Danmark, skal vi både indhente løngabet til vores nærmeste konkurrenter og sætte hårdt ind på at løfte produktiviteten,« siger han i en kommentar.

Ifølge DI er faktum, at de danske lønninger er steget ti procent mere end landene omkring os siden 2001. Det stiller store krav til evnen til at være både produktiv og innovativ. Og Karsten Dybvad mener at Danmark endnu halter efter konkurrenterne i de nærmeste nabolande.

»Det interessante for Danmark er at måle sig op mod f.eks. Tyskland, der er Europas største økonomi og vores største samhandelspartner. Og i den sammenligning er vores konkurrenceevne ikke tilstrækkelig god,« siger han.

Men vismandsrapporten er dog et glædeligt indspark til debatten om dagpenge, da vismændene leverer en vigtig analyse på dette område, siger Karsten Dybvad.

» Vismændenes analyse viser, at forkortelsen af dagpengeperioden har gavnet de lediges jobsøgning og dermed fået flere ledige i job. Det er helt som ventet, men det er godt at få dokumenteret.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip