Diabetesmiddel sender Novo Nordisks indtjening i vejret

Diabetesmidlet Victoza hjælper Novo Nordisk stærkt på vej i årets første ni måneder.

Det fremgår af selskabets regnskab torsdag.

Novo Nordisks resultat før skat i de første ni måneder af 2015 lander på 33,2 milliarder kroner, og det er en stigning på 29 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Vi er tilfredse med de resultater, vi har opnået i de første ni måneder af 2015. Salgsvæksten har primært været drevet af Victoza, lyder det fra selskabets administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, i regnskabet.

Det samlede salg af Victoza steg med 39 procent opgjort i kroner.

Novo Nordisk oplyser desuden, at selskabet opjusterer forventningerne til 2015 i lokal valuta, men fastholder på grund af valutamodvind i de seneste måneder forventningerne i danske kroner.

Opgjort i lokal valuta venter Novo Nordisk stadig en salgsvækst på syv til ni procent.

Stigningen i resultatet af primær drift ventes nu at blive omkring 20 procent. Den tidligere resultatprognose fra august forudså en stigning i resultatet af primær drift på omkring 19 procent.

I danske kroner udtrykkes forventning om en salgsvækst på 20 til 22 procent og en fremgang i resultatet af primær drift på omkring 42 procent.

Tidligere indikerede Novo, at væksten i omsætningen ville lande i intervallet 21 til 23 procent, mens driftsresultatet ville vokse med omkring 42 procent.

Medicinalselskabet kan desuden glæde sig over en fremgang i omsætningen, hvor selskabets samlede toplinje steg med 23 procent i forhold til de første ni måneder af 2014.

Særligt Nordamerika bidrog til fremgangen med en vækst i omsætningen på 33 procent.

/ritzau/

Dagens Gossip