Diætist: Mælk og slankekur – en svær, men ikke umulig kombination

Skrevet af Aller Media

08/10/2013

Dagens topnyheder

- Mælk indeholder meget mættet fedt, som er den type fedt, vi især skal spare på, når vi ønsker en sund vægt med lav risiko for hjertekarsygdomme. Men samtidig lyder sundhedsstyrelsens anbefalinger, at vi skal drikke 1/4-1/2 liter mælk dagligt.

- Dette er fordi, at mælk også indeholder mange gode næringsstoffer som protein og de fleste vitaminer og mineraler – her især kalcium, som er med til at forebygge sygdomme, fortæller diætist Lisa Bolting.

Sådan får du mælk til at hænge sammen med dit vægttab
Det gælder for dig, som godt vil tabe dig og samtidig holde din krop stærk og sund, om at vælge de mælkeprodukter, der ikke indeholder særlig meget fedt.

- Du kan med fordel derfor drikke mini-, skummet- eller kærnemælk og på den måde få alle de sunde ting fra mælken samtidig med, at du undgår at få for meget af det mættede fedt, siger Lisa Bolting.

Pas på mængderne
Det er skønt at skifte noget af det kaloriefrie vand ud med et glas mælk, når man er i gang med et vægttab.

- En af fælderne er dog, at det er meget let at drikke sig til for mange kalorier, da det ikke mætter på samme måde som mad. Du får derfor, inden tørsten er slukket, en hel del kalorier indenbords, hvis du ikke passer på, siger Lisa Bolting.

Diætistens 4 tips til at holde styr på dit mælkeforbrug:

1. Vælg ALTID de magre produkter, som mini- skummet- eller kærnemælk. Du kan få dem i alle supermarkeder.

2. Alt mælk tæller! Dvs. at den mælk, du bruger i kaffen og den mælk du putter på dine havregryn også tæller med i den samlede mængde. Få et overblik over dit samlede indtag og vurder herefter, hvor det er lettest for dig at spare eller tilføje mælk.

3. Drik mælk af glas som du ved, hvor meget kan rumme. På den måde kan du let skifte over til at drikke vand, når glasset er tomt.

4. Pas på den mælk du får i din cafe-latte eller andre espresso-drikke. En cafe latte med et enkelt skud espresso indeholder stort set lige så meget mælk, som væsken samlet set fylder i koppen. En stor cafe latte kan derfor hurtigt komme til at indeholde op til 35 cl mælk. Her skal du også altid huske at spørge efter mini-eller skummetmælk, når du bestiller.