Diba Bank bekræfter salgsrygter

»Bestyrelsen i DiBa Bank har erfaret, at der verserer rygter om, at DiBa Bank er i et salgsforløb. Bestyrelsen i DiBa Bank kan i den forbindelse bekræfte, at der i forlængelse af de stedfundne sonderinger er iværksat en struktureret proces,« skriver Diba Bank i en selskabsmeddelelse.

Dermed nikker Diba-bank til de rygter, som har verseret i længere tid, om at der skulle være plantet et stort til salg-skilt ved hovedsædet på Axeltorv i Næstved.

Så sent som den 10. september meddelte Diba, at banken »som led i sine løbende overvejelser om bankens langsigtede position og udvikling, herunder sikring af det nødvendige fremtidige kapitalgrundlag, foretager en række sonderinger med henblik på at afdække forskellige strategiske muligheder.«

Salget af Diba Bank er sidste nyt i en større sanering af banklandskabet på Sydsjælland. Mest dramatisk var kollapset i Max Bank I 2011. Banken, der ligesom Diba var hjemmehørende i Næstved, fusionerede i 2010 med Skælskør Bank, men bukkede under året efter blandt andet på grund af udlån til den kriseramte byggebranche.

Max Bank blev det første pengeinstitut, der afvikledes under den netop vedtagne Bankpakke 3 og Sparekassen Sjælland med hovedsæde i Holbæk købte de grønne dele af bankens aktiviteter.

Lollands Bank og Vordingborg Bank findes stadig, men de to institutter er i færd med at fusionere under navnet Vor Bank.

I Stege har Møns Bank tiltrukket sig en del medieopmærksomhed på grund af en åben krig mellem ledelsen og bankens aktionærer, som har stiftet en forening med det formål at blive repræsenteret i bankens repræsentantskab. I juni udviklede konflikten sig til, at aktionærerne stillede et mistillidsvotum til repræsentantskabet, som derefter måtte indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip