DiBa Bank vil kompensere tab på risikable investeringer

Forbrugerombudsmanden og DiBa Bank er blevet enige om en forligsmæssig løsning for de kunder, der har eller har haft formueplejeaftaler med banken med lav eller moderat lav risiko og som har tabt penge på, at deres midler har været investeret i Scandinotes og Kalvebod obligationer.

Forliget indebærer, at de berørte kunder får tilbudt en kompensation, der dækker 80 pct. af deres tab, oplyse DiBa Bank mandag.

Forligstilbuddet er betinget af, at en væsentlig del af de berørte kunder accepterer tilbuddet inden udgangen af september måned 2013.

DiBa Bank har i regnskabsåret 2012 hensat i alt 50 mio. kr. til dækning af forpligtelser i forbindelse med sagerne.

Det er den enkelte kunde, der afgør, om vedkommende vil acceptere tilbuddet om kompensation, men forligsaftalen mellem banken og Forbrugerombudsmanden indebærer, at kunderne selv må føre sagerne videre, hvis de takker nej til tilbuddet.

Endelig opgørelse af udgifter til kompensationer kan dermed først foretages på et senere tidspunkt, når det ligger klart, hvor mange der har accepteret forligstilbuddet, og om der herefter er kunder, der ønsker at rejse sager mod banken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip