Diba: Vi overvejer de strategiske muligheder

Ledelsen i Diba Bank afviser, at der er igangsat en due diligence-proces, men bekræfter, at der foregår sonderinger for at afdække bankens strategiske muligheder.

»Foranlediget af rygter i markedet kan bestyrelsen i DiBa Bank bekræfte, at DiBa Bank som led i sine løbende overvejelser om bankens langsigtede position og udvikling, herunder sikring af det nødvendige fremtidige kapitalgrundlag, foretager en række sonderinger med henblik på at afdække forskellige strategiske muligheder,« skriver Diba Bank, men understreger, at der ikke i den forbindelse har »været foretaget eller tale om en diligence proces,« skriver Diba Bank i en selskabsmeddelelse.

Næstved-bankens aktie stiger 29,9 procent på salgsspekulationerne.

Baggrunden er forlydender om en fremskreden salgsproces, som vil lede til indikative bud i løbet af få dage og et muligt salg inden for en måned.

Diba Banks direktør Petter Blondeau stoppede i november, men siden er der ikke fundet en permanent løsning på direktørposten, hvilket har givet yderligere næring til salgsspekulationerne.

Sidst i august meddelte Diba, at banken havde indgået forlig med Forbrugerombudsmanden i sagen om de tabsgivende Scandinotes og Kalvebod-investeringer. Der er hensat 50 millioner til udbetaling af kompensationer til de berørte kunder, og det kan øge interessen i det potentielle køberfelt, at der er klarhed om regningens størrelse.

 

Dagens Gossip