Dideriksen tager sin anden guldmedalje ved U23-EM

19/07/2015

U23-EM i banecykling i Athen har været en indbringende omgang for danskeren Amalie Dideriksen.

Torsdag tog hun guld i individuelt forfølgelsesløb, og søndag sluttede hun stærkt af i omnium-disciplinen, som består af seks forskellige konkurrencer, hvilket betød endnu en guldmedalje om hendes hals.

Finaledagen rummede tre løb i omnium, og selvom Dideriksen førte på forhånd, mistede hun hurtigt føringen, da de to første af disciplinerne ikke var hendes favoritter.

Flyvende omgang og 500 meter på tid sendte russeren Tamara Balabolina, der var forsvarende mester, i front med 10 point ned til danskeren, men i det afsluttende pointløb viste Dideriksen klassen.

Efter fire af de ti spurter have hun reduceret russerens forspring til tre point, herefter holdt hun lidt igen, inden hun i de tre sidste spurter gik forbi Balabolina i den samlede stilling og snuppede EM-guldet.

Anna Knauer fra Tyskland tog sig af bronzen.