DIF-formand jubler over Høyers valg

Poul-Erik Høyer repræsenterer danske holdninger og værdier i forhold til idræt. Derfor er det en stor fordel, at han fredag blev valgt ind i den internationale olympiske komité.

Det mener Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, som også jubler over, at Danmark nu for første gang nogensinde har to medlemmer i IOC - den anden er kronprins Frederik.

- For Danmark og dansk idræt er det kanongodt, fordi vi får de værdier og holdninger, som Poul-Erik står for ind i den olympiske komité, siger Niels Nygaard.

- Den slags betyder noget i de overvejelser og diskussioner omkring fremtidig olympisk idræt. Poul-Erik Høyer er jo præget af den måde, vi tænker om idræt og arbejder med idrætten på, og det er et stort plus i den sammenhæng, fortsætter DIF-formanden.

Poul-Erik Høyer har gjort lynkarriere i idrætspolitik og blev sidste år valgt til præsident for det internationale badmintonforbund.

For Niels Nygaard betyder det også en hel del på andre fronter, at Høyer nu får adgang til den olympiske inderkreds.

- Med alle de kontakter, der er på kryds og tværs inden for international idræt, så betyder det, at jo flere, der kender til Danmark og kan skabe de rigtige kontakter, desto bedre, siger Niels Nygaard.

I IOC må der være op til 115 medlemmer. Blandt dem kan 70 være individuelle medlemmer, 15 er atleternes repræsentanter, 15 kommer fra de internationale specialforbund og 15 fra de nationale olympiske komitéer.

Men reelt har det ingen betydning, og derfor er der, ifølge Niels Nygaard, ingen bånd på den danske badmintonpræsident.

- Man har selvfølgelig et afsæt i den baggrund, man nu engang kommer fra, men formelt set er man sig selv og kan udtrykke holdninger og arbejde for de ting, man selv synes er rigtige.

Poul-Erik Høyer har selv tidligere vundet OL-guld i herresingle.

/ritzau/

Dagens Gossip