DIF-formand langer ud efter cykelarrangør

Skrevet af admin

19/08/2015

Dagens topnyheder

Cykelrytteren Alberto Contador skulle have "en god oplevelse", da han tirsdag aften deltog i et såkaldt gadeløb i Aalborg.

Sådan var meldingen fra løbsarrangøren Special Invite, da Danmarks Radio tirsdag aften kunne fortælle, at løbsarrangøren i en mail havde tilbudt mindst et cykelhold penge for ikke at køre stærkt.

Den situation har fået Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, til at ønske en nærmere undersøgelse af sagen.

- Jeg tager meget stærkt afstand fra det. Det ene er den juridiske del. Jeg har bedt juristerne i DIF kigge nærmere på, hvad det her måtte indebære. Den anden og vigtigste del er den etiske, siger Niels Nygaard til Danmarks RadioP4 i Nordjylland.

- Jeg har tænkt mig at tage en snak med Danmarks Cykle Union for at få dem til at indskærpe overfor alle arrangørerne, at sådan noget må simpelthen ikke finde sted, siger han til radiostationen.

Løbsarrangøren Jonas Mikkelsen sagde tirsdag aften til Danmarks Radio, at han ville lave et show med Alberto Contador som hovedperson og ikke et cykelløb.

- I et show er det arrangøren, der bestemmer, hvordan tingene skal være. Det vigtigste for mig var, at han ikke blev sat af efter to omgange. Det ville være synd for hele cykeldanmark. Det står jeg fast ved, sagde Jonas Mikkelsen.

Det argument er Niels Nygaard på ingen måde tilfreds med.

- Når der stiller cykelryttere med licens op, og det har alle disse ryttere, så kan man ikke bare kalde det et show. Så er man underlagt både de juridiske og etiske spilleregler, der gælder for cykelsporten og dansk idræt i almindelighed, siger han.

Løbet blev i øvrigt vundet af Alberto Contadors holdkammerat Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) foran den tidligere verdensmester på bane, Alex Rasmussen (Trefor-Blue Water). Alberto Contador blev nummer seks.

Ifølge Danmarks Cykle Unions formand, Niels Sørensen, har cykelunionen fået garanti fra løbsarrangøren for, at der ikke var aftalt spil med i cykelløbet.

/ritzau/