DIF har afsendt Wozniackis dispensationsansøgning

Tennisstjernen Caroline Wozniacki kan bare vente.

Torsdag meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF), at ansøgningen, der efter hensigten skal give danskeren dispensation til at deltage ved OL i august, er afsendt.

Sammen med Dansk Tennis Forbund (DTF) har man udformet ansøgningen.

- Der er således ikke mere, hverken DTF, DIF eller Wozniacki-lejren kan gøre. Nu er der blot at vente til 30. juni, siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold, i en pressemeddelelse fra DIF.

Danskeren er kvalificeret til OL qua sin placering på verdensranglisten. Derimod har hun ikke indfriet kravet om at deltage i to Fed Cup-kampe for Danmark i en given periode, da hun blev skadet kort inden kampen mod Egypten tidligere på året.

Thomas Kønigsfeldt, der både sidder i DTF's og ITF's (Det Internationale Tennisforbund) bestyrelse, tør ikke spå om Wozniackis chancer.

- Det er formentlig afgørende, at ITF kategoriserer skadesuheldet som force majeure, da hun sportsligt – ifølge verdensranglisten – opfylder kravet om OL-deltagelse.

- Wozniacki var udtaget til Fed Cup'en i Egypten, ønskede at deltage, men blev uheldigvis ankelskadet inden turen.

- Jeg håber ikke, at den skade, som hun nu er kvit, skal sætte en stopper for, at vi får en dansker med i den olympiske tennisturnering, siger Kønigsfeldt.

Wozniacki er udset til at være fanebærer for Danmark ved OL. DIF har ikke tænkt i en plan B, der kan blive aktuel, hvis hun ikke får dispensation, oplyser Morten Rodtwitt.

Wozniacki deltager i Wimbledon, når afgørelsen falder 30. juni. Torsdag var hun i aktion i Birmingham, hvor hun i første runde tabte til belgieren Yanina Wickmayer i første runde.

/ritzau/

Dagens Gossip