DIF om dopingskandale: Rapport kan gavne fremadrettet

Det var med dyb skuffelse, at direktøren for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm Hansen, mandag tog imod offentliggørelsen af antidopingorganisationen Wadas dopingrapport om systematisk dopingbrug blandt russiske atletikudøvere.

Men direktøren har tiltro til, at rapporten kan få gavnlig effekt fremadrettet.

- Jeg er dybt skuffet over de forhold, som Wada i dag har fremlagt. De lægger sig desværre ind i rækken af meget kritisable forhold i international idræt. På den anden side synes jeg, det er godt, at der kommer opmærksomhed om forholdene i atletikken.

- Under alle omstændigheder gælder det nu om at vende de kritisable forhold til noget positivt og fremadrettet.

- Rapporten bør give medvind i sejlene for eksempelvis en mere uafhængig og målrettet dopingkontrol – både nationalt og internationalt, siger Morten Mølholm Hansen på forbundets hjemmeside.

Han peger på, at det blandt andet er pres fra medierne, som graver snyd frem i øjeblikket, og sammenligner med de mange dopingskandaler inden for cykelsporten.

- Jeg håber, at det her kan være et skridt på vejen til at rydde op i atletikken og de lande, som åbenbart endnu ikke har taget dopingbekæmpelsen alvorligt eller direkte saboteret den.

- Atletik er IOC’s (Den Internationale Olympiske Komité) vigtigste disciplin ved OL, så vi må også forvente, at der kommer en reaktion derfra, siger DIF's direktør.

Wadas kommission har anbefalet, at Rusland bliver udelukket, og Det Internationale Atletik Forbund (IAAF), har meddelt, at man overvejer at følge anbefalingen. I første omgang afventer IAAF en forklaring fra det russiske forbund.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip